Golfresa utomlands

Om man vill kunna spela golf under vintern men bor långt ifrån en inomhushall kan ett alternativ vara att resa utomlands för att spela golf under vinterhalvåret.

Resa utomlands för golfspel

Att resa utomlands för att spela golf kostar en del och det bör man vara medveten om när man börjar planera för sin resa. Det kan vara klokt att kolla upp och jämföra olika resmål för golf i god tid innan man åker. Vill man spela i mycket sol, eller föredrar man lite mer växlande väder? Ska det vara riktigt varmt eller lite kyligare? Det kan också vara bra att fundera över om man vill åka långt och hur man vill ta sig till sitt resmål. Om man är flygrädd kan det till exempel vara klokt att titta efter ett resmål som ligger något närmare, och om man kan ta sig dit via båt, tåg eller bil.

Att packa för en golfresa

När man ska åka utomlands och golfa kan det vara bra att ha lite koll på saker som kan vara bra att packa med sig. Vanliga saker som kläder, hygienartiklar och liknande har man ofta koll på. Men när det gäller golfspelet, vad måste vara med då?

Det är bra att kontrollera om de eller den bana man ska spela på har några särskilda krav eller regler när det gäller kläder. Ibland är det till exempel inte tillåtet att spela i shorts eller t-shirt. Det kan också finnas krav på att man måste ha golfskor och golfstrumpor för att man ska få spela. När det gäller golfbagar och klubbor kan det också vara bra att veta vad man behöver. Om man inte vill att packningen ska väga så mycket, och man bara golfar för nöjes skull kan det vara klokt att hyra klubbor på resmålet istället för att ta med sina egna.