Minigolf och golf inomhus

När man gillar golf kan vintern vara ett riktigt gissel. Många spelar tar helt enkelt en paus under vintern och sysselsätter sig med andra fritidsaktiviteter men andra vill kunna fortsätta med golf även när det är kallt och snön ligger tjock utanför. Men hur kan man gå tillväga då?

Minigolf

Ett alternativ är att leta efter vinteröppna anläggningar som har minigolf. Det kan antingen vara anläggningar som håller banorna rena från snö, eller så är det mindre anläggningar som ligger helt eller delvis inomhus. Minigolf är självklart inte som att spela på en riktig golfbana men man kan som spelare öva puttar på både längre och kortare avstånd vilket kan vara en bra förberedelse inför sommarens turer på golfbanan.

Spela golf inomhus

Det finns faktiskt möjlighet att spela golf inomhus. Det har ställts i ordning hallar på flera ställen in Sverige där golfspelare har möjlighet att kunna träna även under vintern. I Örebro finns en av de största golfhallarna i Sverige och hallen är hela 56 meter lång samt 14 meter hög. Här finns ett system som gör att spelaren kan se bollens bana, fart och slaglängden trots att banan ligger inomhus. Här kan 20 spelare stå på sina utslagsplatser samtidigt och slå sina slag. Förutom det finns också puttbanor med känsla av äkta gräs där spelare kan öva upp sina lösare och kortare slag.

När man spelar golf inomhus får man inte heller glömma bort golfsimulatorerna där det finns möjlighet att gå riktiga golfbanor. Ofta finns det flera banor att välja mellan för att hålen ska kunna passa alla spelare, från nybörjare till Europamästare.

Träna på annat sätt

Som golfspelare krävs det inte speciellt mycket styrka eller annan fysik men det kan trots allt vara bra att ha en grundkondition som är relativt bra. På golfbanan kan det vara långt mellan hålen och om man inte har en bra kondition kan det bli svårt att koncentrera sig på nästa slag.