Att starta en golfklubb

Som golfspelare är man ofta med i en golfklubb och spelar på en golfbana. Kanske ha du någon gång tänkt tanken att själv starta upp en golfbana, men hur går man egentligen till väga för att lyckas med det?

Samla intresserade

När det gäller att starta upp en golfbana och en golfklubb kan det vara klokt att samla ihop flera intresserade. På så sätt slipper man tänka på att all finansiering måste ske genom den egna ekonomin. Det kan vara bra att annonsera i närområdet och ordna en samling för alla som är intresserade av att starta upp en golfbana. Tillsammans kan man starta upp en förening och om den är tillräckligt stor kan man också kontakta golfens riksförbund och få hjälp och stöd.

Golfbanan

Det är såklart viktigt att en golfklubb också har en golfbana att spela på. Om det inte finns en annan etablerad bana som klubben kan använda, måste man bygga en bana. Det här är ett krävande projekt både sett till tid och ekonomi. Även när banan är byggd är det viktigt att tänka på att den behöver en hel del skötsel och det är här golfklubbens medlemmar kan hjälpa till.

Det kan också vara bra att veta att en golfklubb inte behöver träna på en stor bana varje gång. För att öva puttar och kortare slag går det utmärkt med en minigolfbana. En sådan bana kan dessutom vara bra att ha för att tjäna lite mer pengar till golfklubben. Medlemmarnas familjer och andra personer från allmänheten kan då komma och spela under kvällar och helger för ett par tior per person. Det är också ett bra sätt att hitta framtida medlemmar till golfklubben.

Driften av klubben

Det är viktigt att man håller klubben uppdaterad om förändringar med mera. Det kan vara bra att hålla möten ett par gånger i månaden för att se över medlemsantalet med mera. Samtidigt kan man också spela lite vänskapsgolf på banan.