Samarbeten mellan golfklubbar och spel utomlands

I Sverige finns det flera golfklubbar och det har blivit allt vanligare att de har olika typer av samarbeten. Det är inte helt lätt att bedriva golfklubb på en pressad marknad men dessa samarbetena gör det något lättare.

Samarbeten även utomlands

Under den senaste tiden har golfklubbar utomlands gått samman för att medlemmarna ska kunna spela i flera olika länder. Sverige är också en del av det här samarbetet. En stor satsning gjordes på Latrobe Country Club i Pennsylvania. Ledare från sju golfklubbar möttes och de slöt sedan upp i Golf World Alliance.

Golf World Alliance innebär att medlemmar i alla anslutna klubbar kan köpa ett kort som ger dem tillgång till flera banor utanför det egna hemlandet. Kortet kostar 1000 kronor per år och för det kan medlemmen spela två ronder i månaden på valfria banor utomlands. Max fem banor per land och månad kan spelas gratis och om en spelare vill spela mer betalar denne bara halva priset av greenfee.

I Sverige är det Le Club Sweden, grundare av Ekholmsnäs Golf AB och Svenska Top Tee AB som är med i samarbetet. Det betyder att medlemmar i Le Club Sweden kan spela gratis på deltagande banor i andra länder än just Sverige.

Varför är samarbetet bra?

Med den här typen av samarbete får man golfen att sprida sig allt mer. Människor börjar resa mer och får uppleva golf i flera länder. En annan anledning till att samarbetet är bra är att allt fler blir medlem i golfklubbarna. Det gör att klubbarna växer en hel del och det kommer också in mer pengar till varje golfklubb.

Vilka länder är med i samarbetet?

I dagsläget är det omkring sju länder som är med i samarbetet och i dessa kan anslutna medlemmar alltså spela fritt. Men antalet anslutna länder växer hela tiden, och som medlem kan man njuta av golf i hela världen.