Spela golf för nöjes skull

Många spelar golf bara för att tjäna ihop höga poäng, för att vinna tävlingar och få ett så bra handikapp som möjligt. Det hela handlar helt enkelt om att golfen är en tävling där man som spelare vill bli så duktig som möjligt. Men så finns det också en del spelar som helt struntar i att bli duktiga och istället spelar helt för nöjes skull.

Spela för gemenskap

Många väljer att spela golf för gemenskapens skull. Man kan mötas på golfklubben under morgonen och sedan spela tillsammans hela dagen. Även om man börjar spela ensam kommer det troligen inte att dröja länge innan man träffar andra med samma intresse på golfbanan. Golf är en sport där det inte krävs att man har någon särskild form rent fysiskt. Även om man inte är speciellt duktig på att slå kan man njuta av omgivningen, frisk luft och en skön promenad mellan de olika hålen på banan.

Fördelar med att spela för nöjes skull

Det finns flera fördelar med att spela golf för nöjes skull. En av dem är att man slipper tänka på att räkna slag och annat för varje hål och bana. Man kan med lätthet ge sig ut en fin dag och bara slappna av ute och njuta av grönt gräs, fågelsång och ljuden från bollar som träffar gräsmattan. En annan fördel är att man inte riskerar att tröttna på spelet bara för att det inte går så bra som man tänkt sig. Man slipper stressas av att man plötsligt ligger ett eller flera slag bakom de andra spelarna och man behöver inte pressas att åka och spela om man inte känner för det en dag. När man spelar för nöjes skull kan man också åka runt till olika banor och testa på dem utan att behöva tänka på poängtavlor och annat. Sedan kan man, om man vill, ställa upp i mindre tävlingar för skojs skull.